ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
Η δεύτερη επεξεργασία της μαστίχας γίνεται από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Εκεί γίνεται η διαλογή της μαστίχας σε ποιότητες ανάλογα το μέγεθος και την καθαρότητα. Κατόπιν ένα μέρος της μαστίχας πηγαίνει σαν φυσικό προϊόν για πώληση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ένα άλλο πηγαίνει στο εργοστάσιο τσίχλας, όπου γίνεται ή τσίχλα ΕΛΜΑ. Επίσης παράγονται αιθέριο έλαιο (το μαστιχέλαιο) μοσχολίβανο και άλλα προϊόντα.
Αποθήκευση στο ψυγείο. Πλύσιμο της μαστίχας.
Πλύσιμο της μαστίχας. Διαχωρισμός σε μεγέθη.
Εικόνες από το παλιό εργοστάσιο κατασκευής τσίχλας
Καθάρισμα της μαστίχας στην ΕΜΧ
Συσκευασία της τσίχλας ΕΛΜΑ
Τελευταία ενημέρωση 10-3-98
Αυτή η σελίδα είναι μέρος της σελίδας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χίου
This is a part of 5th Primary School of Chios Island Web page.
Copyright by Themis Kolliaros