ΤΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ

--Τροφές που μας δίνουν πιο άμεσα την μετασχηματισμένη ηλιακή ενέργεια όπως φυτά, λαχανικά, φρούτα, δημητριακά, καρποί, σπόροι.

--Τροφές φρέσκες και σε φυσική κατάσταση.

--Τροφές που αναπτύσσονται φυσιολογικά στο άμεσο περιβάλλον.

--Σε σωστούς συνδυασμούς.

--Να αποφεύγουμε μετασχηματισμένες τροφές σαν το λευκό ψωμί, λευκό αλεύρι,

κονσερβαρισμένα φρούτα και λαχανικά, κατεργασμένα λίπη.

--Να είμαστε επινοητικοί και να υιοθετούμε την ποικιλία στο πιάτο μας δοκιμάζοντας και νέες συνταγές.
 

 

ΠΩΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ

--Να ψήνονται όσο το δυνατό λιγότερο, με λίγο νερό και σκεπασμένη κατσαρόλα. --Σε χαμηλή φωτιά. --Το λάδι και το λεμόνι τα προσθέτουμε μετά το ψήσιμο. --Όσο το δυνατό λιγότερα καρυκεύματα.--Να μαγειρεύουμε όση ποσότητα θα φάμε και ποτέ παραπάνω. Η τροφή που παραμένει χάνει πολλή από την θρεπτική της αξία.

 

ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ

--Μόνο όταν το στομάχι έχει αδειάσει από το προηγούμενο γεύμα και πεινάμε αληθινά. --Όχι πριν από εντατική εργασία ή πριν από ύπνο.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΩΜΕ

--Ήρεμα και χαλαρά.--Μασάμε την τροφή αργά και προσεκτικά.--Αποφεύγουμε να πίνουμε πολλά υγρά με το φαγητό.--Θα πρέπει να έχουμε μια ελαφριά απασχόληση μετά το γεύμα.

 

 ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ


 
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ